Notícia

Vilafranca acull la primera trobada transnacional temàtica de la xarxa europea ALT/BAU sobre alternatives d’ús d’habitatges buits

07 de març de 2019

Representants dels set municipis que formen part de la xarxa europea ALT/BAU es troben a Vilafranca del Penedès, en la primera trobada transnacional temàtica sobre bones pràctiques i experiències d'ús d'habitatges buits. La trobada, que té lloc aquests dijous i divendres a la capital penedesenca, servirà per conèixer el contingut del programa Vilafranca Inclusió que des de l'Ajuntament vilafranquí s'impulsa per dur a terme la rehabilitació d'habitatges buits amb finalitats de lloguer social. L'alcalde de Vilafranca, Pere Regull, que ha obert aquest matí la jornada, ha explicat als assistents que en el marc del programa Vilafranca Inclusió s'aborda una doble problemàtica “no és només la rehabilitació dels habitatges buits, és el seu reaprofitament, i alhora, la dinamització laboral de persones en situació d'atur o en risc d'exclusió social a través de plans de formació ocupacional que impliquin les tasques de rehabilitació dels pisos”.

El programa europeu Urbact defineix les bones pràctiques de ciutat com projectes que funcionen bé, obtenen els resultats desitjats, han estat provats i validats i, sobretot, es poden utilitzar com a model per a altres ciutats. Vilafranca Inclusió, que ha rebut aquest reconeixement, és el centre de treball de la trobada transnacional que la xarxa de ciutats ALT/BAU ha convocat a Vilafranca. La xarxa europea, creada amb l'objectiu de transferir coneixements i experiències per recuperar edificis urbans i històrics sense ús, està formada per les poblacions de Chemnitz (Alemanya), Constanta (Rumania), Riga (Letònia), Rybnik (Polònia), Seraing (Bèlgica), Torino (Itàlia) i Vilafranca del Penedès.